Buffé/ Potatis/ Vegetariskt

Kraschad potatis med vitlökssmör och saffran

Kraschad potatis är urläckert och ett av mina absoluta favorittillbehör vid maten. Passar att serveras vid allt! Jag testade att ha lite saffran i vitlökssmöret och penslade potatisarna gyllene. Det blev så himla smarrigt. Jag serverade mina saffranspotatisar med lax. SMARR!!!

Recept på laxen hittar du HÄR!


4 portioner kraschad potatis i ugn
12 potatisar
100 g smör (1 dl olivolja funkar också bra)
2 vitlöksklyftor
0,5 g saffran
Salt & peppar

Gör såhär:
Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 200°. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, saffran, salt och peppar. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller potatisstöt. Pensla dem med vitlökssmöret. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Servera dem med önskad tillbehör.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra + 11 =