Asien/ Grytor/ Kryddor

Kung Pao Kyckling- Middag på 30 min

Kung pao kyckling

Kung pao kyckling är en läcker och smakrik rätt och en klassiker från det kinesiska köket. Helt underbart god. Den ska vara ganska het i smaken men vill man inte ha i chili funkar det utmärkt att utesluta det. Lättlagad kycklingrätt som du snabbt slänger ihop.
Kung pao kyckling

4 portioner Kung pao kyckling 
3-4 st kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
3 vitlöksklyftor
2 dl jordnötter
Torkad röd chili (justera hettan efter smak)
Såsen:
3 dl vatten
3-4 msk soja
2 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse
1 msk honung
1,5 tsk sesamolja
1 tsk ingefärapulver
Rapsolja till stekning

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen under omrörning tills den blir genomstekt, ställ åt sidan. Hacka paprika till stora tärningar och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök, paprika och chili i 1 minut. Tillsätt jordnötterna och fräs lite till, paprikorna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. I en skål blandar du alla ingredienser till såsen, vispa den klumpfri och häll sedan över paprikan. Låt såsen koka upp på medelvärme under ständig omrörning tills den tjocknar. Vänd i kycklingbitarna, smaka av och tillsätt eventuellt mer soja. Servera med ris och strö gärna på finhackad salladslök eller rostade sesamfrön.
Kung pao kycklingKung pao kycklingKung pao kycklingKung pao kycklingKung pao kycklingKung pao kyckling

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 − 3 =