Kyckling francese- Panerad kycklingfilé i citronsås

Syrlig och fräsch italiensk kycklingrätt bestående av panerad kyckling som får gotta tills sig i en god citronsås. Kycklingen blir saftig och fantastiskt god. Du kan servera rätten med pasta, ris eller ett annat gott tillbehör som tilltalar dina smaklökar. 

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Salt & svartpeppar
Olja och smör till stekning
Citronsås:
Saften från 1 citron (eventuellt mindre, justera syra efter smak)
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 st hönsbuljongstärning
1 tsk dijonsenap
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
5 dl vatten
Salt och peppar
Garnering:
Citron
Persilja

RECEPT PÅ KYCKLINGFILÉ I CHAMPINJONSÅS HITTAR DU HÄR!

RECEPT PÅ SAFTIG KYCKLINGFILÉ HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i mitten. Banka försiktigt ut filéerna mellan plastfolie tills de blir lite tunnare. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Vispa upp äggen i en skål och lägg mjölet i en tallrik. Hetta upp olja och smör i en stekpanna.

Vänd kycklingfiléen i mjöl och doppa sedan i ägg. Stek ca 4-5 min på varje sida. Gör samma sak med alla kycklingfiléer, lägg på ett fat och ställ åt sidan.

I samma stekpanna som du har stekt kycklingen i, du behöver inte tvätta ur den, lägger du 2 msk smör. Finhacka vitlöken och fräs i smöret. Tillsätt kallt vatten, majsstärkelse, persilja, citron, dijonsenap, smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda på medelvärme i ca 10 min.

Värm ugnen till 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll citronsåsen över. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Garnera med citronskivor och persilja. Servera med önskat tillbehör, som tex ris eller pasta. Jag serverade rätten med vermicelliris, recept på riset hittar du HÄR!  

Join the Conversation

  1. detta recept måsta jag spara så att man har ännu mera större att testa på nytt att äta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close