Kyckling jalfrezi- Middag på 30 min

Smakrik och god indisk gryta med tomatsås och kyckling. En läcker rätt som du snabbt och enkelt slänger ihop. Servera gärna med ris och sallad. Även naan passar perfekt bredvid.

4 portioner
3 st kycklingfiléer
1 lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 grön chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
1 liten bit ingefära (ca 1 msk finhackad)
2 vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat (ca 400 g)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Olja till stekning
Kryddor:
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk chili-eller paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk korianderkrydda
Salt & peppar
Garnering:
Färsk koriander

Recept på Kung Pao hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skär paprika och lök i klyftor eller strimlor. Finhacka vitlök och ingefära.
Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och alla kryddor. Stek under omrörning i ca 1 min utan att kryddorna bränns vid. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får färg. Tillsätt tomatpuré, fräs lite till. Häll över krossad tomat, vatten och låt såsen puttra under lock i ca 15 min.

Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek paprika och lök. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på grönsakerna. Jag steker dem lite hastigt i ca 3 min. Vänd ner grönsakerna i grytan med kycklingen och tomatsåsen. Blanda och låt dem puttra med i några minuter. Toppa grytan med koriander och servera gärna med ris och sallad.

Join the Conversation

  1. Pernilla says:

    Jättegod maträtt. Mustig god smakrik kycklinggryta som är snabblagad. Jag serverade den med naanbröd och mynta-tsaziki.

  2. Storfavorit här hemma, 6åringens favoriträtt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close