Kycklingfilé som får puttra i en gräddig sås med champinjoner. Med få ingredienser lyckas du få till en ljuvlig allt-i-ett rätt, såsen och kycklingen tillagas tillsammans. Du får saftiga filéer som smakar underbart. Det funkar utmärkt att servera såsen och kycklingen med ris, potatis eller pasta. Duka på denna rätt vid festliga tillfällen eller som en vardagsrätt. 
kycklingfilé-7

5 portioner
5 st kycklingfilé
250 g champinjoner
5 dl grädde (valfri fetthalt)
2 dl cremé fraiche
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk dijonsenap
Ca 1 msk soja
Salt & peppar
Smör & rapsolja till stekning
Ca 4 msk finhackade eller torkade örter av valfri sort
Tips på örter som passar bra:
Dragon, timjan, rosamrin, basilika, persilja (för mest neutral smak välj persilja)
Serveringsförslag:
Hasselbackspotatis- recept HÄR!

Gör såhär:
Hacka champinjonerna, krydda kycklingfiléerna med salt och peppar runt om. Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 min. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Lägg undan champinjonerna åt sidan. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna. Tillsätt lite olja och höj värmen. Lägg kycklingfilé i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. Det är ok om de fortfarande är råa inuti, de ska få en fin stekyta. Lägg kycklingfiléerna åt sidan.

Hetta upp smör i en kastrull eller en stekpanna, fräs vitlöken snabbt (bränn inte den). Häll i grädde, cremé fraiche, dijonsenap och koka upp. Blanda i filéerna (även med kycklingsaften som runnit ur dem), champinjonerna och soja. Låt koka utan lock i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja. Häll i de finhackade örterna och låt koka 5-10 min till (tills filéerna är genomkokta). Servera med sallad, ris, potatis eller pasta.

612  kycklingfilé-6kycklingfilé-5kycklingfilé-3

Kopiera