Grytor/ Kyckling/ Pasta & Nudlar

Kycklingfilé i tomatsås med mozzarella

Saftiga kycklingfiléer toppade med mozzarella som tillagas i en god tomatsås. Passar perfekt att serveras med pasta! Du kan byt ut kycklingen mot aubergine,det blir ljuvligt gott det med.

4 portioner
4 st kycklingfiléer
Salt & peppar
1 st mozzarella
Olja till stekning
Tomatsåsen:
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat av god kvalité (gärna finkrossad)
1 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad eller 2 tsk torkad basilika
1 msk balsamico
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Ca 1 dl vatten
Serveringsförslag
Pasta
Parmesan

Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Finhacka löken och stek i olja, pressa i vitlök och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och alla övriga ingredienser till tomatsåsen. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt under lock medan du förbereder kycklingen. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3-4 min på varje sida. Det är ok om de fortfarande är råa inuti, de ska få en fin stekyta.

Lägg kycklingfiléerna i tomatsåsen och låt puttra under lock i ca 20 min. Värm ugnen till 225°. Skär mozzarellan i skivor och lägg över kycklingen. Ta in stekpannan mitt i ugnen och tillaga i ca 3 min, tills osten smälter lite. Servera gärna med pasta och parmesan!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × fem =