Kyckling/ Paj

Kycklingpaj

RECEPT I SAMARBETE MED ARLA

Läcker kycklingpaj som är enkel att laga. Lika god att servera till vardags som till fest! Receptet hittade jag i Arlas Kökets receptbank som är fylld med massa smarriga recept. In och kika och följ Arla Kökets nya instagramkonto för att få goda vardagsrecept och matinspiration varje dag. Just nu kan du också vara med och tävla och vinna fina priser. Testa att laga valfritt recept från arla.se och ta en bild av din härliga måltid. Lägg sedan upp bilden på Instagram och hashtagga #mittarlakök . Läs mer om tävlingen HÄR!
kycklingpaj-14

6 portioner kycklingpaj
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vetemjöl)
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingbröstfiléer
0,5 purjolök
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket paprika & chili lätt crème fraîche (se bild)
3 ägg
2 dl riven ost

Gör såhär:
Blanda mjöl och smöret som är skuret i mindre bitar. Blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 min.

Värm ugnen till 200°. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp smör och stek kycklingen. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Stäng av värmen och låt svalna. Hacka paprikan i tärningar. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad. Smaklig måltid!
kycklingpajkycklingpaj-2kycklingpaj-3kycklingpaj-4kycklingpaj-5kycklingpaj-6  kycklingpaj-14kycklingpaj-12

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

10 − 4 =