Kyckling/ Paj

Kycklingpaj

RECEPT I SAMARBETE MED ARLA

Läcker kycklingpaj som är enkel att laga. Lika god att servera till vardags som till fest! Receptet hittade jag i Arlas Kökets receptbank som är fylld med massa smarriga recept. In och kika och följ Arla Kökets nya instagramkonto för att få goda vardagsrecept och matinspiration varje dag. 
kycklingpaj-14

6 portioner kycklingpaj
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vetemjöl)
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingbröstfiléer
0,5 purjolök
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket paprika & chili lätt crème fraîche (se bild)
3 ägg
2 dl riven ost

Gör såhär:
Blanda mjöl och smöret som är skuret i mindre bitar. Blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 min.

Värm ugnen till 200°. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp smör och stek kycklingen. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Stäng av värmen och låt svalna. Hacka paprikan i tärningar. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad. Smaklig måltid!
kycklingpajkycklingpaj-2kycklingpaj-3kycklingpaj-4kycklingpaj-5kycklingpaj-6  kycklingpaj-14kycklingpaj-12

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sexton − 6 =