Mamamia så god lasagne! Allting tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den godaste lasagnen jag någonsin smakat. Att det dessutom blir mindre disk är inte fel det heller. Så himla lättlagat och RIKTIGT gott! Kalasmiddag på nolltid. Lika god vegetarisk som med kött.
one pot lasagna
6 portioner lasagne
8 st lasagneplattor
1 pkt quornfärs eller 400 g köttfärs
1 gul lök
10-15 st champinjoner
3 st vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat
1 pkt passerad tomat
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
1 mozzarellaboll
150 g riven ost
Ca 3 dl vatten
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
1 msk balsamvinäger eller socker
1,5 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Rapsolja till stekning
TIPS! Krydda köttfärssåsen efter smak. Du kan ha i chili, paprikapulver, byta ut champinjonerna mot bacon eller en kryddig korv.

Gör såhär:
Hacka lök och champinjonerna och stek dem i olja i en stekpanna med höga kanter. När löken fått färg vänder du i färsen och pressar i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt. Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och 3 dl vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i 15 min. Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min. Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!

QuornLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaone pot lasagna

Kopiera