Färs/ Gratäng/ Grytor/ Husmanskost/ Pasta & Nudlar/ Tips & knep i köket/ Vegetariskt

Lasagne i stekpanna- one pot lasagna

one pot lasagna

Mamamia så god lasagne! Allting tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den godaste lasagnen jag någonsin smakat. Att det dessutom blir mindre disk är inte fel det heller. Så himla lättlagat och RIKTIGT gott! Kalasmiddag på nolltid. Lika god vegetarisk som med kött.
one pot lasagna
6 portioner lasagne
8 st lasagneplattor
1 pkt quornfärs eller 400 g köttfärs
1 gul lök
10-15 st champinjoner
3 st vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat
1 pkt passerad tomat
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
1 mozzarellaboll (kan ersättas med riven ost)
150 g riven ost
Ca 2-3 dl vatten
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
1 msk balsamvinäger eller socker
1,5 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Salt och peppar
Rapsolja till stekning
TIPS! Krydda köttfärssåsen efter smak. Du kan ha i chili, paprikapulver, byta ut champinjonerna mot bacon eller en kryddig korv.

Gör såhär:
Hacka lök och champinjonerna och stek dem i olja i en stekpanna med höga kanter. När löken fått färg vänder du i färsen och pressar i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt. Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i 15 min. Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min. Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!

QuornLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaLasagne i stekpannaone pot lasagna

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    ruki
    17/03/2016 at 10:03

    Testade detta igår och det blev verkligen bra. Smakar fortfarande lasagne. Tack för receptet.

    • Reply
      Zeina
      18/03/2016 at 00:17

      Trevligt att läsa 😀 tusen tack för att du berättar. Kram

  • Reply
    Kiiki
    26/10/2016 at 19:17

    Min blev väldigt vattnig 🙁

  • Reply
    Jessica
    19/03/2017 at 21:08

    Jag har lagat den här med anammas vegofärs några gånger och tyckt att den varit helt ok och precis som ovan har den blivit lite vattnig. Så gjorde jag den igår men hade i lite honung, fond, timjan och tomatpuré för att få den lite mustigare. Alla åt och var nöjda, men jag hade lagat väääldigt mycket mat så det blev en hel del över. Åt den idag och OMG! Den var helt fantastisk nu när den satt sig lite. Det gick absolut inte att känna att det inte var kött i den, så mitt tips är att laga den någon dag i förväg

  • Leave a Reply

    19 + tjugo =