Grytor/ Indien/ Kyckling

Lättlagad kycklinggryta

En smarrig kycklinggryta med “indiska smaker” som är enkel att laga. Om man utesluter chilin är den även en stor favorit hos barnen. Toppa grytan med jordnötter, servera med ris och njut av smakerna!

4-6 portioner
3 st kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
1 st kycklingbuljongtärning (kan uteslutas eller ersättas med 1 msk soja)
Ca 1-2 tsk chilipulver eller färsk chili (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
Salt & peppar
Olja till stekning:
Garnering:
Jordnötter
Finhackad koriander

Gör såhär:
Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i tomatpurén och stek lite till. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. Servera med ris!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 − fem =