Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Grillat/ Sydamerika

Hel laxsida med smak av tacos

Nästa gång du ska laga tacos testa att byta ut färsen mot lax. Helt underbart gott! Servera laxen med klassiska tacostillbehör och gärna med mangosalsa som passar perfekt bredvid. Laxen är lika god att serveras kall som varm.

6 portioner
Ca 1,5 kg laxsida
1 lime
1 msk egenmixad recept finns HÄR! eller 1 påse (ca 28 g) färdigköpt tacokrydda
1 tsk chilipulver (kan uteslutas)
1 msk olivolja (rapsolja funkar också)
Garnering:
Finhackad koriander
Limeklyftor
Serveringsförslag:
Tortillabröd
Mangosalsa
Guacamole
Tomatsalsa eller tomatsalsa med ananas
Sallad
Fetaost eller riven ost

Gör såhär:
Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Jag gör så för att safterna och kryddorna inte ska rinna ut i plåten. Det är dom som gör laxen god och dom vill vi behålla i laxen. Pressa limesaft över laxen och massera in det i laxen. Strö över tacokrydda, chilipulver och massera in kryddorna med händerna i laxen. Ställ i kylen några timmar eller ta in i ugnen direkt.

Värm ugnen till 200°. Precis innan laxen ska in i ugnen, ringlar du lite olja över. Lägg vatten runt om laxen på folien, (inte på laxen). Vattnet gör laxen saftig. Ta in i mitten av ugnen och grädda i ca 30 min. Garnera laxen med finhackad koriander och limeklyftor. Servera gärna med klassiska tacotillbehör.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply