Allmänt/ Bröd/ Buffé/ Bulgur/ Mezza/ Turkiet/ Vegetariskt

Ljuvlig turkisk middag

Igår, lördag, hade jag och familjen planerat att åka till stranden. Kvällen innan förberedde barnen sina badkläder och vattenleksaker. När de lagt sig gjorde jag i ordning vår goda matsäck som skulle med till stranden. Jag lagade kisir som är min favorit (turkisk bulgursallad). Underbar sallad som är fräsch och mättande. Jag bakade även simit som är turkiska bagels. De är goda att äta som de är eller med ost och smör. När vi vaknade på lördagmorgon möttes vi av ett gråmulet väder, åh.. vi som hade varit så duktiga och ordnat allt dagen innan. Vi höll tummarna att vädret skulle bli bättre vid lunchtid men det blev det inte. Nä vet ni vad, vi ska skulle inte sura för det! Istället dukade vi upp den godaste lunchen vi ätit på länge och lekte att vi var på restaurang. Vi lagade även tomatsoppa tillsammans. Fram med en färgglad duk, dekorera maten glatt med härliga färger och duka fint. Kan vi inte njuta av vår matsäck ute så kan vi minsann göra det hemma. Barnen blev glada och så fort solen tittade fram gick vi ut i parken och lekte för fullt. Det blev ju en lyckad dag trots allt 😀
kisir

Vår goda turkiska middag bestod av:
Tomatsoppa– lättlagat och gott- recept har du HÄR!
Simit– recept hittar du HÄR!
Kisir– recept finns HÄR!
Smaksatt vatten– recept HÄR!
Vattenmelon och fetost

Denna fantastiska sallad! Älskar den. Här har jag först lagt bulgursalladen i en smord sockerkaksform, smörj den med lite olivolja. Sen vänt den upp och ner i ett fat med salladsblad. Blir ju så vackert.

En lättlagad och mycket god tomatsoppa som jag spontant slängde ihop. Hade en skål med mogna tomaterna som behövdes lagas så det passade perfekt att göra en soppa av dem.

Mmm… mina goda bagels. Jag förberedde degen kvällen innan och bakade ut dem nästa dag.

Det godaste som finns på sommaren, vattenmelon och fetost.

Favoritdrycken till maten, smaksatt vatten med bär, mynta och citron. Läskande och fräscht.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 + 11 =