Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Iran

Loze nargil-Persisk kokosdessert

Persiska kokosrutor som är superenkla att göra. De behöver inte bakas i ugn och du rör ihop dem på nolltid. Ljuvliga att servera med chai.

Ca 12 bitar
200 g riven kokos
1 dl vit sirap (jag använder färdigköpt. Honung funkar också bra)
1 msk rosenvatten
2 msk kokosmjölk
Garnering:
Finhackad pistage

Gör såhär:
Klä en liten form med bakplåtspapper, ca 15×25 cm. Blanda samman kokos, sirap, rosenvatten och kokosmjölk en bunke. Blanda ihop allting ordentligt. Tryck ut smeten i formen, tryck den hårt, gärna med händerna, tills kokosen ligger jämnt och fast i formen. Garnera med pistage och låt stelna i kylen i minst 1 timme, gärna längre. Kokosen ska stelna och inte smula sig längre när man skär upp den. Skär sedan rutor och förvara i kylen eller servera direkt. Servera kakorna kalla, då smular dom inte sig lika mycket. Gott med chai, recept på teet hittar du HÄR!
  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

arton − tretton =