Maakouda- Nordafrikanska potatisbullar

Maakouda är goda potatisbiffar som görs i både Marocko och Algeriet. De kan kryddas och smaksättas på olika sätt och man kan enkelt variera smaksättningen efter smak. Lika goda att serveras kalla som varma. De kan serveras som en hel rätt med bröd och sallad eller som en sidorätt vid maten. 

4 portioner
5-6 st mjöliga potatisar
1 gul lök
2 ägg
4-5 msk finhackad färsk koriander (kan ersättas med persilja)
0,5 dl vetemjöl
1 finhackad chili eller chilipulver (kan uteslutas)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Olja till stekning
Ca 0,5 dl vetemjöl att doppa potatisbullarna i

Potatisbiffar
Recept på andra goda potatisbiffar hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skala potatisarna och skär i bitar, koka dem mjuka i vatten. Sila av dem ordentligt. Mosa sedan potatisarna till potatismos. Låt svalna. Finhacka löken och stek tills den mjuknar och får lite färg. Du kan även hoppa över detta steg och blanda ner löken rå med potatismoset. Jag föredrar löken stekt, jag tycker det ger godare smak. Blanda sedan ihop lök, potatismos, alla kryddor, vetemjöl, ägg och koriander/persilja till en smet. Smeten ska vara kladdig i konsistensen, om den känns allt för kladdig och svårarbetad kan du tillsätta lite mer mjöl.

Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Fukta händerna lätt med vatten. Forma platta potatisbiffar, doppa i mjölet och fritera dem gyllene ca 1-2 min på varje sida. Låt rinna av på papper.

Pressa citron på potatisbiffarna vid servering. Maakouda är lika goda att ätas kalla som varma. Servera som en huvudrätt med bröd och sallad eller som en sidorätt vid maten.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Mums! Enkelt och gott och blir krispiga på ytan av vetemjölet. Smakmässigt lönar det sig att strka löken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close