Snabbmat på libanesiskt vis. Om du är libanes så har du med största sannolikhet smakat denna pastarätt minst en gång i ditt liv. Jag älskade den när jag var liten, min mamma brukade laga den när tiden inte räckte till. Rätten tillagas på några minuter och smakar fräscht och gott. Om du gillar yoghurt så kommer du att älska den. 
pasta-med-yoghurt-5

4 portioner
300 g spaghetti
6 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor (du kan öka eller minska mängden vitlök efter smak)
2-3 msk olivolja
2 msk torkad mynta
Salt
TIPS! Om du gillar hetta kan du garnera pastan med chiliflakes. Du kan även toppa rätten med smörstekta pinjenötter vid servering.

Gör såhär:
Koka pastan och låt rinna av. Ringla gärna lite olivolja på pastan, rör om, och ställ åt sidan. Hetta upp 2-3 msk olivolja och stek pressad vitlök i några sekunder på låg värme, bränn inte vitlöken för då blir den besk. Du kan hoppa över steget med att steka vitlöken, stekningen ger dock den en mildare smak. Blanda vitlöken med yoghurt, salt och mynta. Vänd såsen med pastan, garnera eventuellt med chiliflakes eller pinjenötter. Servera direkt!

pasta-med-yoghurt-6

Kopiera