Marinerad entrecoté

En ljuvlig och lyxig rätt, passar att bjuda på när man vill laga en festlig måltid. Jag marinerar mina köttbitar för att få en extra god smak, passar att grilla dessa när vädret tillåter. Men de blir lika goda att steka i stekpannan.
x

6 portioner
6 skivor entrecoté
1,5 msk balsamvinäger
1 msk timjan eller rosmarin, färsk eller torkad funkar
1 msk soja
1 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
0,5 dl olivolja
1 msk rivet citronskal
Stekning
Rapsolja
Smör

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser över köttet och blanda väl. Ställ i kylen några timmar eller en timme i rumstemperatur. Om köttet har stått i kylen ska du låta dem stå en stund i rumstemperatur innan du steker dem. En kall köttbit som steks direkt från kylen får inte en fin stekyta. Hetta upp olja med en klick smör i en stekpanna. Stek köttbitarna på hög värme ca 2-3 min på varje sida, beroende på köttets tjocklek. Om du grillar köttet så räcker det med 1-2 min på varje sida.
Vitlöks ailoli på mitt vis
2 dl cremefraiché
1 dl majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finhackad persilja

Blanda samman alla ingredienserna och ställ kylen en stund innan servering.

Servera med krämig potatisgratäng
Grillade grönsaker
Koka majs och sparris, sila av. Lägg på en plåt med champinjoner och tomathalvor. Strö på salt, svartpepper, paprikapulver, vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta, färsk timjan och olivolja. Tillaga mitt i ugnen på 225° i ca 10-15 min
q
zy

Join the Conversation

  1. Salam says:

    Hej Zeina! Ska steka entrecote idag men undrar om det verkligen räcker med enbart 2-3 min på varje sida.. Är köttet färdigt sen?

    1. Zeina Author says:

      Ja köttet blir rosa inuti 🙂 föredrar du den well done steker du den lite längre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close