Asien/ Grytor/ Kyckling

Massaman curry- Lättlagad thailändsk gryta

Mild och smakrik thailändsk favorit med kyckling, jordnötter och potatis. Man kan även tillaga grytan med biff istället för kyckling. Till skillnad från de flesta thailändska curryn är massaman currypasta mild. Grytan blir mild i smaken och är en favorit hos stora som små. Om du gillar hetta kan du slänga i lite chili.
4 portioner
500 g kycklingfilé (2-3 st filéer)
2 msk massaman curry (se bild)
400 g kokosmjölk
1 gul lök
3 st potatisar
1 liten bit ingefära
2 st limeblad (kan ersättas med 1 stång citrongräs)
2 dl jordnötter (jag använder rostade saltade)
2-3 msk fisksås (justera mängd efter smak)
2 msk palmsocker (kan ersättas med råsocker)
0,5 dl tamarindsås (se bild)
1 kycklingbuljongtärning eller salt
Olja till stekning
Servering:
Ris

RECEPT PÅ GAENG PED HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Finhacka ingefäran, ca 1 tsk finhackad ingefära ska det vara. Hacka löken i grova strimlor. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Om du använder saltade jordnötter sköljer du bort saltet och låter jordnötterna rinna av i en sil. Om du använder rostade och osaltade jordnötter behöver du inte skölja dem. Skala potatisarna och skär dom i bitar.

Hetta upp olja, tillsätt currypastan och ingefäran. Stek under omrörning några sekunder. Tillsätt lök och stek tills löken får lite färg. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får lite färg. Det är ok om kycklingen fortfarande är rå i mitten.

Tillsätt kokosmjölk, tamarind, fisksås, palmsocker, potatis, jordnötter, buljong och limeblad i grytan. Rör om och låt koka i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry, fisksås för sälta eller tamarind för syra. Servera med ris!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

femton − tio =