Buffé/ Grönsaker/ Sallader/ Sydamerika/ Vegetariskt

Mexikansk coleslaw

Superfräsch och läcker vitkålssallad med smak av tacos. Passar perfekt att serveras vid de flesta rätter, särskilt med fisktacos. Jag har fler recept på vitkålssallader på bloggen. Du hittar recept på treveckorssallad HÄR! klassisk coleslaw HÄR! libanesisk vitkålssallad HÄR! och pizzasallad HÄR!

6 portioner
1/4 klyfta rödkål (kan ersättas med vitkål)
1/4 klyfta vitkål
1 röd paprika (kan ersättas med 2 st rivna morötter)
2 dl majskorn
0,5 rödlök eller 2 salladslökar
1 liten färsk koriander
1 chili (kan uteslutas)
Dressing:
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
Saften från 1 lime
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål och ställ i kylen och förbered sedan grönsakerna. Strimla kålen, hacka paprikan i tärningar, skiva löken tunt, hacka koriander och chili. Lägg alla grönsaker i en skål, höll över dressingen och blanda väl. Låt salladen gotta till sig i kylen innan servering, den klarar sig fint i kylen upp till 2-3 dagar. Servera gärna med fisktacos, recept hittar du HÄR! 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra × ett =