Grönsaker/ Ost/ Sallader/ Sydamerika/ Vegetariskt

Mexikansk majssallad

Fräsch mexikansk majssallad med mycket smaker. Passar att serveras vid de flesta rätter. Egentligen har man en ost som heter “cojita” i salladen men fetaost funkar alldeles utmärkt det med.

4 portioner
100 g fetaost
600 g djupfryst majs
2 st salladslök
2 st färska jalapeno eller en halv grön paprika
1 liten knippe färsk koriander
1 lime
0,5 dl majonnäs
Ca 1 tsk cayenne- eller paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke. Finhacka jalapeno/paprika, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen.  Blanda allting. Smula i fetosten och blanda lite till. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like