Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Huvudrätt/ Röror och guckor

Mjukt bröd med tonfiskröra- Subwaymacka

Ett lättbakat, luftigt och mjukt bröd. Perfekta att äta som frukostbröd eller att fylla med en god röra. Jag fyller mina bröd med den godaste tonfiskröran, det blir en fantastiskt god “subwaymacka”.  Det mest optimala vore om man hade en bakmaskin som knådar degen länge. Har man inte det så se till att knåda ordentligt för hand. Detta är ett mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya, fräscha bilder.

12 st bröd
5 dl mjölk, 3% fetthalt
50 g jäst
Ca 900 g vetemjöl special (ca 12 dl, vanlig mjöl funkar också)
50 g rumstempererat smör (ej margarin )
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön eller vallmofrön

Serveringsförslag:
Godaste tonfiskröran- recept HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till degen och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10-12 min. Mjölken ska inte värmas, den ska vara kall och degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 45 min eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och rulla varje del till ca 15 cm långa bröd. Låt jäsa under duk i ca 1 timme. Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på vallmofrön/sesam. Grädda i ugn på 200° i ca 10-15 min. Låt dem svalna och njut sedan med önskat pålägg.

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × ett =