Mjukt bröd med tonfiskröra- Subwaymacka

Ett lättbakat, luftigt och mjukt bröd. Perfekta att äta som frukostbröd eller att fylla med en god röra. Jag fyller mina bröd med den godaste tonfiskröran, det blir en fantastiskt god “subwaymacka”.  Det mest optimala vore om man hade en bakmaskin som knådar degen länge. Har man inte det så se till att knåda ordentligt för hand. Detta är ett mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya, fräscha bilder.

12 st bröd
5 dl mjölk, 3% fetthalt
50 g jäst
Ca 900 g vetemjöl special (ca 12 dl, vanlig mjöl funkar också)
50 g rumstempererat smör (ej margarin )
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön eller vallmofrön

Serveringsförslag:
Godaste tonfiskröran- recept HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till degen och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10-12 min. Mjölken ska inte värmas, den ska vara kall och degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 45 min eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och rulla varje del till ca 15 cm långa bröd. Låt jäsa under duk i ca 1 timme. Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på vallmofrön/sesam. Grädda i ugn på 200° i ca 10-15 min. Låt dem svalna och njut sedan med önskat pålägg.

 

Join the Conversation

  1. Selma says:

    De blev supergoda! Tack bästa Zeina <3

  2. Anders Qvist says:

    Hej, kan man degen efter jäsningen, alltså när den är färdig för gräddning? För att ta fram och grädda vid senare tillfälle?

    1. Jenny says:

      Dom blev kompakta som scoones. Använde torrjäst ist för färsk jäst. Tyckte ej att degen jäste något, kommer värma mjölken om jag provar detta recept igen.

  3. Annelie Glad says:

    Ett recept som jag kommer att baka efter, blev så höga och fina och goda.

    1. Anonym says:

      Hej, kan man ta olja istället för smör?

  4. Anne-lie says:

    Andra gången jag baka frallor Blir så jättegoda

  5. Friman says:

    900 gram eller 12 dl mjöl ? 12 dl är väl ca 720 gram mjöl. Jag har bakat dom här bröden flera gånger men jag blir lika förvirrad varje gång jag läser receptet.

  6. Sussi says:

    Bakade dem i morse! Blev supergoda och fluffiga! Har nog aldrig bakat så fluffigt bröd!

  7. Kan man hålla degen i kylen met än över natten? Tänker ev 2 dgr?

  8. Lasse says:

    jag använder hälften vanligt mjöl och andra halvan manitoba toppar med solroskärnor eller riven ost ,
    blir supergoda frukostfrallor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close