Buffé/ Grönsaker/ Vegetariskt

Morotsbiffar

Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR! hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar. MUMS!

Recept på waldorfsallad hittar du HÄR! och friterade potatisklyftor HÄR!

6 portioner
1 kg morötter
1 lök
2 st ägg
1 dl ströbröd
Ca 1 dl mjöl
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan tillsätta finhackade persilja eller någon annan god ört som du gillar i morotsbiffarna.

Gör såhär:
Hacka löken i tärningar och stek i olja den tills de får färg. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv morötterna på fina sidan av rivjärnet. Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och blanda. Tillsätt mjölet i omgångar och ha i så mycket mjöl som behövs för att kunna forma biffar som håller ihop.

Hetta upp olja, forma biffar och stek dem ca 4 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Servera med önskat tillbehör. Vi åt dem med waldorfsallad och friterade potatisklyftor. Morotsbiffarna är lika goda att avnjutas kalla som varma.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sju + 18 =