Ett nyttigt och glutenfritt bröd som funkar utmärkt att serveras som hamburgerbröd eller frallor. Lättbakat och riktigt gott.
Glutenfri hamburgerbröd

6 st nyttiga hamburgerbröd
2 ägg
250 g keso
1,5 dl majs- eller mandelmjöl (jag tog majsmjöl)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör (kokossmör eller vanlig smör)
0,5 tsk salt
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön

Gör såhär:
Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Du behöver inte mixa den helt slät. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna, lossa från pappret och servera!
Glutenfri hamburgerbrödGlutenfri hamburgerbröd

Kopiera