Fisk & Skaldjur/ Grönsaker/ Sallader/ Såser & Dressingar

Nyttig tonfisksallad med blomkålsris

Tonfisksallad med blomkålsris

Detta var en av mina favoritsallader när jag var liten. Jag blev lika glad varje gång när min syster lagade den (hon gör grymma sallader) och när den serverades i skolan. Egentligen görs den på vanligt ris men jag har gjort den lite nyttigare med blomkålsris istället. Är du inte så förtjust i blomkål kan du istället ha i vanlig ris, pasta, bulgur eller något annat gott.

Tonfisksallad med blomkålsris
4 portioner tonfisksallad
1 blomkålshuvud
2 burkar tonfisk i vatten
4 ägg
Förslag på grönsaker:
1 paprika
2 tomater eller en ask coktailtomater
1 gurka
6 dl ärtor eller majs
1 rödlök
Rhode Island dressing
3 dl turkisk yoghurt eller cremefraiche
1 dl majonäs
3 msk ketchup
1 tsk senap
2 msk citron
1 tsk Salt eller örtsalt
Peppar
TIPS! Du kan byta ut blomkålsriset mot pasta eller vanligt ris.

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen och späd sedan ut med lite vatten. Du bestämmer själv hur rinnig sås du vill ha. Ställ i kylen under tiden du förbereder salladen. Hacka alla grönsaker, koka äggen och låt tonfisken rinna av. Riv blomkålshuvudet på grova sidan av rivjärnet. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. När vattnet kokar droppar du försiktigt i riven blomkål och låt koka i ca 20-30 sekunder. Häll av i en sil och låt rinna av ordentligt. Lägg upp blomkålsriset med grönsaker, tonfisk och ägg i en tallrik. Toppa med dressing och servera direkt.
BlomkålsrisTonfisksallad med blomkålsris

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + tre =