Grönsaker/ Husmanskost/ Huvudrätt/ Utvalt/ Vegetariskt

Nyttig vegetarisk zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god!
Zucchinilasagne
6 portioner zucchinilasagne
400 g djupfryst bladspenat (inte hackad spenat)
4 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
1 burk krossad tomat
2 st zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bunte finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad
200 g riven ost av valfri sort
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan ha i mer grönt i tomatsåsen som tex champinjoner, riven morot, soltorkad tomat eller något annat gott!

Gör såhär:
Tina spenaten och låt rinna av i en sil. Lägg sedan i en ren kökshanduk och pressa försiktigt ur överflödig vätska. Zucchini innehåller ganska mycket vätska och lasagnen kan bli vattnig om du inte pressar ur spenaten. Skiva zucchinin tunt på längden. Hacka löken och stek den mjuk med olja. Pressa i vitlöksklyftor, vänd i basilika och fräs lite till. Tillsätt krossad tomat, krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i ca 20 min.

Värm ugnen till 200°. Lägg zucchiniplattor i botten av en mellanstor ugnsform, häll över tomatsås, hälften av spenaten och 1 dl crème fraiche. Gör om samma sak och avsluta med zucchiniplattor, 2 dl crème fraîche och riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Tillagningstiden varierar beroende på hur tunt du skivat zucchinin. Ta ut ur ugnen och låt stå i ca 10 min innan servering. Servera med sallad.ZucchinilasagneZucchinilasagne Zucchinilasagne

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Viktoria
    19/02/2016 at 21:10

    Tack för recept! Lasagnen är lättlagad med olika grönsaks variationer och god!

    • Reply
      Zeina
      19/02/2016 at 22:07

      Skoj att du gillade receptet 🙂 Tack!

  • Reply
    Linnéa
    11/04/2016 at 19:14

    Vilken underbar sida du har! Har lasagnen i ugnen just nu 🙂

    • Reply
      Zeina
      11/04/2016 at 23:49

      Tack 🙂 hoppas att det smakade. Kram

  • Reply
    Philomène
    21/10/2016 at 23:23

    Tack för ett jättegott recept! Kul, lagar sällan bra mat så jag är glad att jag lyckades få till det;) Däremot fick vi över ganska mycket succhini skivor som nu fortfarande är råa. har du tips på vad vi kan göra med dom? Allt gott och tack!

  • Reply
    Houda
    06/11/2016 at 14:23

    Hej !
    tack för receptet !
    Lasagnen blev jättegod 🙂
    (Jag hade en riven morot i tomatsåsen)

  • Reply
    Mona
    07/08/2017 at 16:10

    Hej zeina kan man byta ut spenaten mot cornfärs eller vanlig köttfärs? Mvh

    • Reply
      Zeina
      09/08/2017 at 09:43

      Hej,
      Det går jättebra att göra det 😀

    Leave a Reply

    fem × ett =