Bakverk/ Efterrätt/ Frukost/ Muffins/ Nyttiga bakverk/ Utvalt

Nyttiga bananmuffins med havre

Nyttiga och riktigt goda bananmuffins med havre och grahamsmjöl. Goda att servera till fikat eller som frukost. De blir saftiga och mjuka av bananerna.
Fotor_144213523443382

12 st bananmuffins
3 st mogna bananer (de ska vara jättemjuka och riktigt mogna)
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vanlig mjöl)
2 ägg
3/4 dl olja (välj valfri sort, jag tog rapsolja)
3 msk honung (kan ersättas med sirap)
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1 krm salt
Garnering, välj fritt:
Hackad choklad, granola/musli, nötter, frön, bär

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä plåten med muffinspapper. Skala och mosa bananerna. Blanda olja, honung och ägg i en bunke, vispa en stund tills det blir ordentligt blandat. Häll i banan,kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt, mixa lite till. Vänd sedan i mjölk, grahamsmjöl och havregryn. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, strö på önskad garnering och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte längre än nödvändigt. Ta ut och låt svalna. De håller sig i kylen i 3-4 dagar.
Fotor_144213060054152Fotor_144213296240588
Fotor_144213300351395Fotor_144213512045810

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    prövaren
    27/09/2015 at 18:50

    Hej! Det står nt när man ska hälla i mjölken. Bara så du vet! Tack för bra recept

  • Reply
    Sara
    23/01/2016 at 18:44

    Hej!
    Tack för ännu ett underbart recept! Jag undrar om man kan byta ut grahamsmjölet mot mandelmjöl och om det isåfall är samma mängd?
    Tack för en inspirerande blogg!
    Vänligen

    • Reply
      Zeina
      24/01/2016 at 13:33

      Hej,
      Tack snälla 🙂 Det bör nog funka bra, har inte testat själv så jag är osäker på måtten. Testa dig fram, smeten ska varken vara för lös eller fast. Lycka till /Zeina

    Leave a Reply

    tretton − 6 =