Nyttiga blåbärsmuffins? Ja visst! Bakade med grahamsmjöl, sötade med honung, fulla med bär & banan. Mjuka, saftiga, mättande och GODA muffins. Perfekt som mellanmål till stora som små. De håller sig i kylen upp till 7 dagar och frysen i minst 3 månader. Bara att värma upp dem några sekunder och äta med gott samvete. De är inte söta och mastiga i smaken som vanliga muffins. Man kan smaksätta dem med olika frukter, bär eller kryddor. Min favoritsmak är kanel, vaniljsocker och blåbär. MUMS!
3

8 st blåbärsmuffins
3 dl grahamsmjöl
1 ägg
1/2 mogen banan
2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt för sockerfritt alternativ
1 msk kokosolja eller smält kokossmör (kan ersättas med olja eller smör)
2 msk honung
2 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl grekisk/turkisk yoghurt
2 dl bär (blåbär, hallon eller hackade jordgubbar, om du använder djupfrysta måste du baka muffinsen lite längre i ugnen)
Smaksättning,välj en av dessa:
1 tsk kanel
1 tsk stötta kardemummakärnor

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Lägg 8 muffinspapper i en muffinsform. Blanda grahamsmjöl, vaniljsocker, smaksättning, salt och bakpulver i en separat bunke.

I en annan bunke vispar du samman mosad banan, ägg och kokosolja/smör/olja några sekunder med en elvisp eller lite längre för hand. Blanda sedan i yoghurten och honung, blanda tills du får en helt slät smet. Häll smeten över de torra ingredienserna, blanda väl. Häll i bären och rör försiktigt. Skeda smeten i muffinsformarna. Du kan toppa med lite finhackad mörk choklad eller chokladknappar.
Baka mitt i ugnen i ca 20-24 min. Ta ut, låt svalna en stund. Servera!
2
910 
17

Kopiera