Nyttiga och läckra laxburgare som är en riktig höjdare att servera till middag. De görs ganska snabbt. Jag serverar mina laxburgare med gurkmajonnäs, grönsaker och nyttiga hamburgerbröd. MUMS! Recept på nyttiga och glutenfria hamburgerbröd hittar du HÄR!Laxburgare
4 portioner laxburgare
Burgarna:
500 g lax
1 ägg
0,5 finhackad rödlök
0,5 dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
1,5 tsk salt (gärna örtsalt)
0,5 tsk svartpeppar
1 msk citronsaft från färsk citron
1 msk potatismjöl eller majsstärkelse
Stekning:
Smör & olja
Gurkmajonäs
Gurkmajonnäs:
1 dl bostongurka
0,5 dl majonnäs
1 dl creméfraiche
1 tsk senap av valfri sort (jag använder dijon)
Salt & peppar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till gurkmajonnäsen och ställ i kylen. Om du använder fryst lax tinar du upp den först och torkar den med hushållspapper. Lägg laxen i en matberedare och kör några varv tills den blir mald. Tillsätt övriga ingredienser till burgarna och mixa lite till tills det blir en jämn smet. Forma biffar av smeten, du kan göra 4 stora eller 6 mindre. Hetta upp en klick smör och olja i en stekpann. Stek burgarna på hög värme ca 2-3 min på varje sida. Stek dem inte för länge, då blir dom torra. Är du osäker på om dom är klara kan du sänka värmen, lägg ett lock på stekpannan och låta dem tillagas 2-3 min till. Servera med sallad, gurkmajonnäs och hamburgerbröd.
Nyttig hamburgerbröd– recept HÄR!
Klassisk hamburgerbröd- recept HÄR!
LaxburgareLaxburgareLaxburgareLaxburgare

Kopiera