Bakverk/ Buffé/ Irakiskt/ Libanesiskt/ Mezza/ Ost/ Piroger/ Turkiskt

Ostrullar

Frasiga ostrullar som är ett givet tillbehör på mezzabordet. Goda att servera som en förrätt eller som tillbehör maten. Ett givet tillbehör på mezzabordet. Recept på borekrullar med köttfärs hittar du HÄR!
Ostrullar

Ca 25 st ostrullar
350 g yufkadeg (se bild för tips) eller 500 filodeg
300 g fetaost
150 g riven ost
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
Smet för att hålla ihop rullen med:
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning:
Rapsolja
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.
Borekrullar med köttfärs- recept HÄR!

Gör såhär:
Smula fetaosten och blanda med resten av ingredienserna. Jag använder yufkadeg för att jag tycker att den är enklast att jobba med. Använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Tänk på att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta ska du använda som “klister” för att hålla ihop rullen vid stekning. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen. Stapla rullarna på en tallrik, ställ inte dem för tätt ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 1 min på varje sida. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på papper och servera dem varma eller kalla. De är goda att serveras som en del av en buffé, bredvid soppan, som en förrätt eller med sallad.BorekFotor_145763222463532Fotor_145763258624738BorekBorekBorekOstrullar

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − 12 =