Dessert/ Efterrätt/ Italien

Pannacotta utan gelatin

Pannacotta är en favorit dessert som du snabbt och enkelt slänger ihop. Smaken är fräsch och konsistensen är härligt krämig.Denna är dessutom extra god och helt fri från gelatin.

Lättlagad vaniljpannacotta med hallon , 5 portioner
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 msk vaniljsocker

Lägg allting i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra långsamt i ca 2 min under omrörning. Lägg upp i 5 glas och låt svalna.

Hallongelé
3 dl djupfrysta hallon
3 msk gelésocker multi

Lägg hallon i en liten kastrull, tina upp och låt koka på svag värme i 1 min. Mixa hallonen släta med en stavmixer och sila sedan genom en fintrådig sil för att få bort alla kärnor. Lägg tillbaka hallonsåsen i kastrullen, tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör om hela tiden tills sockret löser sig, tar ca 1 min. Lägg gelén på pannacottan.
Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna 3 timmar för att få perfekt konsistens. Servera gärna med bär.
pannacotta1
pannacotta3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Carl Winbäck
    17/09/2015 at 16:01

    Tack så mycket för att du delat med dig av detta recept!

  • Reply
    Amra
    25/11/2015 at 06:28

    Hej Zeina! 🙂 tror du att man kan använda denna hallontoppingen på en bakad cheesecake ? 🙂

    • Reply
      Zeina
      25/11/2015 at 09:38

      Hej‚
      Ja det bör funka 😀 lycka till /Zeina

  • Reply
    Abbas
    15/02/2016 at 21:32

    Hej Zeina!
    Hur länge låter man grädden koka? Ska den sedan puttra 2 extra minuter? Tack för goda recept Med vänlig hälsning, iman

    • Reply
      Zeina
      16/02/2016 at 18:46

      Hej 🙂
      Ja precis ungefär 2 min är bra

  • Reply
    lola
    17/02/2016 at 21:16

    Grädde, är det vispgrädde då?

    • Reply
      Zeina
      19/02/2016 at 09:52

      Alldeles rätt 😀

  • Reply
    Tina Eriksson
    10/06/2016 at 21:11

    Ta mindre än 1 dl gelesocker till 5 dl grädde, den blir för hård, panacotta skall dallra för att vara riktigt bra.

  • Reply
    Hanna
    16/10/2017 at 20:31

    Hej undrar om man kan använda vegegel istället för gelesocker?

    • Reply
      Zeina
      16/10/2017 at 20:57

      Hej,
      Jag har tyvärr inte testat vegegel, är osäker på hur den blir då.

    Leave a Reply

    16 − sju =