Ägg/ Bakverk/ Buffé/ Frukost

Pannkakor med fetaost

Fluffiga amerikanska pannkakor med fetaost och örter. Passar perfekt att servera som mellanmål med sallad och en god dippsås, som tillbehör vid maten eller att packa ner i matsäcken.


RECEPT PÅ DIPPSÅSEN HITTAR DU HÄR!

Ca 18 st pannkakor, 4 portioner
2,5 dl mjölk
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g fetaost
Ca 1 dl finhackade örter av valfri sort (jag blandade gräslök och persilja)
4 msk smält smör
Smör till stekning

Gör såhär:
Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa smeten klumpfri med en handvisp. Tillsätt äggen och 4 msk smält smör, vispa lite till. Tärna fetaosten i fina tärningar och finhacka örterna. Vänd ner ost och örter i smeten och blanda. Hetta upp en stekpanna, pensla med lite smör, klicka ut lite smet och grädda pannkakorna ca 1-2 min på varje sida. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Wilda
    29/10/2017 at 08:01

    Åh det här ser så gott ut! Tack!

  • Leave a Reply

    1 × 1 =