Grytor/ Kött/ Pasta & Nudlar

Pasta med biff och champinjoner i gräddsås

Krämig pasta med biff,vitlök och gräddsås. Riktigt läcker pastarätt som är enkel att laga. 
pasta-med-biff-3

4 portioner
400 g tagliatelle- eller pennepasta
300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak)
2 schalottenlök eller 1 lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 tsk dijonsenap
2 msk soja (jag använder kikkoman)
1 msk vetemjöl
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
1 dl mjölk
Salt & peppar
1 liten knippe finhackad persilja (kan bytas ut mot basilika)
Smör eller olja till stekning
Servering:
Parmesanost
Balsamico
Färsk ruccola

Gör såhär:
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor. Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna, om du har en liten stekpanna rekommenderar jag att du steker köttet i omgångar. Om du har för mycket kött i en liten stekpanna kommer köttet att kokas istället för att stekas. Bryn köttet under omrörning tills den får färg. Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Pressa i vitlök och stek lite till. Vänd i mjöl och bryn allting lite hastigt.

Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja. Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Servera med pasta, riven parmesanost, ruccola och ringla balsamico över. Smaklig måltid!

pasta-med-biff-5pasta-med-biff-6
pasta-med-biff-4
pasta-med-biff-2

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    mariem
    11/04/2017 at 17:06

    Lagade detta till familjen, de älskade det och jag med! Supergott =)

  • Leave a Reply

    sjutton − elva =