Fisk & Skaldjur/ Huvudrätt/ Pasta & Nudlar

Pasta med räkor och sparris i gräddsås

Ibland behöver det inte vara så komplicerat, släng ihop denna lyxmiddag på 15 min. Krämig pasta med sparris, spenat och räkor. Toppa med parmesanost och rostade pinjenötter. En given succé.

4 portioner
1 knippe sparris
1 ask färsk spenat (ca 120 gram)
Ca 3-4 dl tinade djupfrysta räkor
5 dl matlagningsgrädde
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Garnering
4 msk pinjönötter
Parmesanost
Basilika eller ruccola

Gör såhär:
Hacka löken, fräs i olja en stund. Hacka spenaten grovt och blanda med löken, pressa i vitlöksklyftorna och stek dem en stund, ca 2-3 min. Hacka sparrise släng ner i grytan, häll över grädden. Krydda med salt och peppar. Låt puttra i ca 5-8 min, tills sparrisen mjuknar. Lägg räkorna i gräddsåsen och låt de få puttra med 2-3 min. Koka valfri pastasort. Rosta pinjenötterna i en helt torr stekpanna under omrörning några sekunder. Lägg upp pastan på tallrik, häll över såsen och avsluta med att riva parmesanost och strö på pinjenötter och basilika.

Smaklig måltid!
<ahref=”http://media.zeinaskitchen.se/2015/05/sparrispasta2.jpg”>sparrispasta2
sparrispasta3sparrispasta4sparrispasta6 sparrispasta1

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply