Bakverk/ Efterrätt/ Godis & Konfekt/ Julgodis

Pepparkaksbollar gjorda på 3 ingredienser

Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också. Det blev så himla gott! Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala.

Ca 24 st pepparkaksbollar
Bollarna:
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
1 tsk pepparkakskrydda
Garnering:
Ca 1 dl kokos

Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR!
Recept på saffransbollar hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och pepparkakskrydda i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig blandning. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Ta en klick smet och rulla en boll, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen och 1 månad i frysen. Gott!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tolv − ett =