Efterrätt/ Godis & Konfekt/ Nyttiga bakverk/ Vegetariskt

Perfekta popcorn

Får det lov att vara en stor skål med perfekt poppade popcorn som smakar smör? JA TACK! Studier visar dessutom att popcorn är nyttiga och att det bruna skalet innehåller antioxidanter. Ett perfekt fredagsmys som du kan njuta av med gott samvete. Om du vill skippa smöret i dina popcorn så går det jättebra att utesluta det. Jag tycker dock att popcorn smakar som bäst med lite smör. Tänk på att inte poppa mer än 1 dl popcorn åt gången för att få bäst resultat. 

1 stor skål popcorn
3 msk rapsolja
1 dl popcorn
2 msk smält smör
Salt
Recept på karamellpopcorn hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hetta upp olja i en rymlig kastrull. Häll 2-3 st popcorn i kastrullen, så fort ett av kornen poppas har du nått rätt temperatur. Häll i restarande popcornkorn, sänk värmen lite och lägg ett lock på grytan. Skaka grytan kraftigt flera ggr samtidigt som kornen poppas, så slipper du massa brända korn i botten av kastrullen. När det slutar poppa i kastrullen lyfter du på locket och släpper ut all ånga.

Smält smöret i en liten kastrull, låt smöret brynas lite lätt utan att den bränns vid. När smöret är gyllene häller du den över popcornen, krydda med salt och skaka tills popcornen blandas väl. Häll upp i en skål och servera!

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × 5 =