En ljuvlig persisk glass med smak av saffran och rosenvatten. Detta recept är en förenklad version gjord på färdig glass, blir helt makalöst god. En läcker dessert som du kan bjuda på när du får gäster. Perfekt att förbereda i dagar innan servering. Den håller sig utmärkt i frysen upp till 2 månader.
Fotor_144655828434636

2 liter saffransglass
2 liter gammeldags gräddglass av bra kvalité
2 påsar saffran, 1 g
1,5 -2 msk rosenvatten
1 dl pistagenötter

Gör såhär:
Mortla saffran med 1 tsk socker, häll över 2 msk kokhett vatten och låt stå i 30 min. Rosta pistagenötterna snabbt i en torr stekpanna under omrörning, grovhacka och ställ åt sidan. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar. Lägg i en stor bunke och häll över saffransvattnet och rosenvatten. Vispa med en handvisp några sekunder tills allting blandas väl. Smaka av och ha eventuellt i mer rosenvatten. Vänd i nötterna. Lägg glassen i en burk och ställ i frysen minst en timme tills den stelnar. Servera gärna med rånkex.
Fotor_144656019044192Fotor_144656022094525Fotor_144656026117599Fotor_144655845885381

Kopiera