Bröd/ Libanon/ Mezza/ Vegetariskt

Pitabröd till grillat

Ett väldigt gott bröd som passar till de flesta grillade kötträtter. Ett bröd och sallad i ett. Det kryddas med sumak som är en syrlig kryddblandning som används mycket i Mellanöstern. Med sin syrliga smak passar den utmärkt i salladen och även att strö på med kebabspett.
1391743_1526992047566623_7237045422434638314_n

2 pitabröd
1 bunte persilja
2 rödlök
1 msk sumak
1 dl tomatsås eller ketchup
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 msk olivolja

Finhacka en bunte persilja och en rödlök. Blanda sedan ihop dem med sumak, salt och peppar. Pensla ketchup eller tomatsås på 2 pitabröd och fördela sedan persiljesalladen på bröden, ringla över olivolja. Ta in i ugnen på 225° i 10 min. Skär upp i slices och servera genast med en bit grillad kött eller kyckling. Servera gärna med kafta, recept hittar du HÄR!
10427682_1526992080899953_8394910115492576130_n 10989166_1526992060899955_6299149887255462484_n

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två + arton =