Bakverk/ Pizza/ Turkiskt

Pizza med sujuk

Grymt läcker pizza med kryddig sujukkorv, massor med ost, chili, oliver och paprika. Åh så god pizza! Sujuk är en kryddig korv med mycket smak och som passar perfekt på pizzan. Om du inte hittar sujuk i affären kan du istället ta en annan kryddig korv eller salami till din pizza.

4 pizzor
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker
Topping:
4 st sujuk eller en annan kryddig korv/salami
400 g riven ost
2 paprikor (röda eller gröna)
Ca 1 dl oräknade och finhackade oliver
1 dl hackad chili eller jalapeno
Tomatsås:
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk oregano
0,5 tsk salt
0.5 tsk socker

Gör såhär:
Pizzadegen: Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten. Den klarar sig i kylen flera timmar. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min så blir dom lättare att kavla.

Tomatsåsen: Fräs vitlöken i olivoljan några sekunder. Lägg i tomatpuré och fräs den med en stund. Blanda i övriga ingredienserna och låt puttra långsamt i 20 min utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzan.

Värm ugnen till 225°. Förbered toppingen till pizzan. Kavla ut degen till en rund pizza, den ska inte kavlas för tunn, en sujukpizza får gärna vara lite tjock. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsås, strö på rikligt med ost och toppa med övriga ingredienser. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min. Servera med pizzasallad. Mer pizzarecept hittar du HÄR!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sjutton + 9 =