Pizza/ Sallader

Pizzasallad

Detta goda recept på pizzasallad fick jag från vår kära kvarters pizzeria. Tricket att få den riktigt god är blanda i ananasspad och att pressa kålen ordentligt med händerna när man blandar den. Då blir den sådär härligt mjuk men samtidigt krispig. Jag strimlar min vitkål med osthyveln, praktiskt och snabbt.

6 portioner
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk svartpeppar

Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.
salladsallad2
sallad3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fjorton + 3 =