Polska pannkakor med äpple

Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandung mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor. Himmelskt goda!

Ca 20 st pannkakor
2 st äpplen
5 dl vetemjöl
4 dl ljummen mjölk
2 st ägg
2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
0,5 tsk salt
Florsocker till garnering
Olja till stekning

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får dagligen matinspo.

Gör såhär:
Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Eller lös upp färsk jäst i lite mjölk först. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.

Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene ca 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.



Join the Conversation

  1. Hej! Vad kul att du tar fram recept på maträtter från Polen. De heter racuchy.:)

  2. Christina says:

    Jag bytte ut vetemjölet mot samma mängd bovetemjöl och tog växtbaserad mjölk för att göra dem gluten- och mjölkproteinfria.
    Blev supergott!
    Detta recept ska jag spara!

  3. Om jag inte har jäst hemma kan man använda bakpulver eller bikarbonat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close