Huvudrätt/ Kött/ Smörgåsar/Baguetter

Pulled beef

Pulled beef gjord på högrev, långstekt kött som tillagas flera timmar på svag värme i ugnen. Köttet blir väldigt mört och smakar utsökt efter den långa tillagningsprocessen. Jag brukar låta allting tillagas långsamt över natten, på morgonen doftar det ljuvligt i köket och dagens lunch är redo. Smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen
pulled-beef-6

6-8 portioner pulled beef
1,5 kg högrev
2 gula lökar
3 msk olivolja
Marinad:
1 dl ketchup
0,5 dl soya (jag använder kikkoman)
1 tsk dijonsenap
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
2 msk farinsocker eller honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad 0regano
3 pressade vitlöksklyftor
Saften från en halv apelsin
Ca 1,5 tsk salt (salta efter smak)

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över köttet.  Skiva löken och lägg över köttet. Köttet tillagas bäst i en gjutjärnsgryta eller lergryta. Ringla olivolja över allting och täck sedan grytan med ett väl förslutet lock.

Värm ugnen till 100° eller 150°.  Om du ska tillaga köttet på 100°, ställer du grytan mitt i ugnen och låter köttet tillagas långsamt i 8-10 timmar. Perfekt om man vill att maten ska sköta sig själv över natten. För kortare tillagningstid värmer du ugnen till 150° och ställer grytan mitt i ugnen i ca 4 timmar.

Låt köttet svalna lite i grytan och finfördela sedan med två gafflar. Servera gärna med coleslawsallad, jalapeno och ett gott bröd. Passar även att serveras med guacomale och hembakade tortillabröd eller ciabattabröd.
beef7
pulled-beef-8 pulled-beef-7  pulled-beef-5pulled-beef

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hemabakade Tortilabröd | Zeinas Kitchen
    09/12/2014 at 19:05

    […] ← Pulled beef Picklad rödlök → […]

  • Reply
    Mikaela
    10/11/2016 at 09:59

    Hej Zeina
    Om man inte har gjutjärnsgryta/ lergryta, vad kan man använda istället?

    P. S
    Älskar dina recept, de har räddat mina vardagar!!♡

    • Reply
      Zeina
      25/11/2016 at 14:12

      Hej,

      Ursäkta för sent svar! Tack fina du 😀 Va glad jag blir, skoj att du gillar mina recept. Du kan täcka köttet ordentligt i folie. Lägg i ugnsform och täck med ugnsfolie. Lycka till. Kram

  • Reply
    Matsedel 7 - ZEINAS KITCHEN
    28/02/2017 at 12:19

    […] Veckans godaste middag Pulled beef– Jag brukar låta allting tillagas långsamt över natten, på morgonen doftar det ljuvligt i […]

  • Leave a Reply

    fem × två =