Färs/ Husmanskost/ Huvudrätt/ Kött/ Potatis/ Sverige/ Utvalt

Pytt i panna med köttfärs

Pytt i panna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda i pytten. Jag gör min väldigt enkel, nämligen på bara köttfärs, potatis och lök. Det behövs inte så mycket mer, hur gott som helst. Med ägg och rödbetor blir det ju nästan en riktig festmåltid som går hem hos alla i hushållet.
Fotor_144681507001824

6 portioner pytt i panna
1 kg fast potatis
25 g smör
400 g köttfärs av valfri sort
2 gula lökar
2-4 msk soja (japansk eller kinesisk funkar bra)
Salt & peppar
Servering:
Stekt ägg
Rödbetor
Garnering:
Finhackad persilja
Tips! Du kan byta ut några potatisar mot morot och palsternacka

Gör såhär:
Skala och hacka potatisar i tärningar. Koka upp dem hastigt i saltad vatten, ca 5 min. Låt sedan rinna av ordentligt en stund i silen. Värm ugnen till 225° och klä en plåt med bakpapper. När potatisen slutar ångas häller du den på plåten och klickar smör över. Baka mitt i ugnen i ca 15 min, öppna luckan och vänd på dem 2-3 ggr.

Hacka löken och stek i olja med en klick smör tills den får färg. Vänd i köttfärsen och stek den tills den får färg och smular sig. Blanda i soja och fräs lite till. Vänd i den stekta potatisen och krydda med salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja. Garnera med persilja och servera med rödbetor och stekt ägg. Mums!
Fotor_144681512355165Fotor_144681516369078Fotor_144681520290536Fotor_144681485749751

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lizzie
    06/03/2017 at 19:17

    Gjorde denna vegansk med anammas sojafärs. Jättegott!!

  • Leave a Reply

    ett × 3 =