Ris á la malta är min absoluta favoritdessert på julbordet. En fluffig risgrynsgröt med smak av vanilj, underbar!
Ris á la maltaRis á la malta

10 portioner ris á la malta
1 kg färdigkokt risgrynsgröt och saftsoppa- recept HÄR!
3 dl grädde
3 msk florsocker (minska mängd om du vill ha den mindre söt)
1 msk vaniljsocker
Valfri tillsättning:
1 dl skalad mandel

Gör såhär:
Blanda grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa grädden fluffig och ganska fast. Blanda sedan med den kalla risgrynsgröten. Om du vill ha mandel kan du blanda det med gröten. Toppa med klementinbitar och servera med saftsoppa. Ljuvlig!

Vispa grädden fluffig och fast.
Vispa grädden fluffig och fast.
Vänd ner i den kalla gröten.
Vänd ner i den kalla gröten.
Klart!
Klart!
Ris á la malta
Gottigottgott. Undrar vad den söta tomten fnissar åt?
Jag vill passa på att önska er alla en God Jul! Hoppas att ni får en fin helg med Era nära och kära. Massor med kärlek från mig :-) /Zeina
Jag vill passa på att önska er alla en God Jul! Hoppas att ni får en fin helg med Era nära och kära. Massor med kärlek från mig 🙂 /Zeina
Kopiera