Ris á la malta

Ris á la malta är min absoluta favoritdessert på julbordet. En fluffig risgrynsgröt med smak av vanilj, underbar!
Ris á la maltaRis á la malta

10 portioner ris á la malta
1 kg färdigkokt risgrynsgröt och saftsoppa- recept HÄR!
3 dl grädde
3 msk florsocker (minska mängd om du vill ha den mindre söt)
1 msk vaniljsocker
Valfri tillsättning:
1 dl skalad mandel

Gör såhär:
Blanda grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa grädden fluffig och ganska fast. Blanda sedan med den kalla risgrynsgröten. Om du vill ha mandel kan du blanda det med gröten. Toppa med klementinbitar och servera med saftsoppa. Ljuvlig!

Vispa grädden fluffig och fast.
Vispa grädden fluffig och fast.
Vänd ner i den kalla gröten.
Vänd ner i den kalla gröten.
Klart!
Klart!
Ris á la malta
Gottigottgott. Undrar vad den söta tomten fnissar åt?

Join the Conversation

  1. Hej!

    Har precis hittat hit till Dig och vill tacka för en trevlig blogg med en massa härliga recept och inspiration.

    Helt enig angående Ris ala Malta, så gott, men den danska varianten med hackad mandel gillar jag inte speciellt mycket 🙂

    God Jul

    Inredningshjälpen/Anette

    1. Zeina Author says:

      Hej 🙂
      Kul att du har hittat hit. Ja visst är det gott :-D!
      God Jul /Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close