Rödkål till julbordet

Rödkål är en klassiker på julbordet. Ett gott tillbehör som passar perfekt till de flesta rätter.

6-8 portioner
1 kg rödkål
50 g smör
2 st gröna äpplen
0,5 dl ljus sirap
4 msk vinäger (välj valfri vinäger, äppelcidervinäger passar är gott i. Även 12% ättika funkar bra)
Salt & peppar
0,5 dl vinbärssaft eller vinbärsgelé (kan uteslutas)
TIPS! Du kan krydda rödkålen med 1 tsk mald kryddnejlika och 1-2 st lagerblad.

Gör såhär:
Strimla kålen, skala och hacka äpplen i klyftor. Hetta upp smör, lägg i kålen och ringla sirap över. Fräs en stund under omrörning, ca 5-6 min. Vänd i äpple och vinäger. Låt koka under lock tills kålen mjuknar, ca 50-60 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Du kan tillsätta lite vatten om kålen känns torr. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt saft eller vinbärsgelé. Lika god att servera kall som varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close