Buffé/ Grönsaker/ Potatis/ Röror och guckor/ Sallader/ Vegetariskt

Ruska salata- Krämig potatissallad

Ruska salta eller salad olivie är en krämig och smarrig potatissallad med lite gott och blandat i. En festlig sallad som äts i många länder runt om i världen. Ryssland, Bulgarien, Polen, Rumänien, Serbien, Iran, Ungern, Argentina är några av de länder som gör denna rätt. Den kan innehålla allt från skinka, korv eller kyckling. Fantastisk god och ett givet tillbehör på buffébordet. Servera med en bit bröd eller som tillbehör till grillat. Gör den i god tid och låt den gotta till sig i kylen några timmar för godast smak. Här kommer min version på denna sallad.
Fotor_144535020027827

1 stor skål krämig potatissallad, 6-8 portioner
4 hårdkokta ägg
2-3 morötter
6 mellanstora potatisar
100 g djupfrysta ärtor
3-4 stycken saltgurkor
1 tsk dijonsenap
Saften från en halv citron
Salt & peppar
Ca 3 dl majonnäs
Valfri tillsättning:
1 liten bit finhackad lök
Persisk salad olive- recept HÄR!

Gör såhär:
Hacka morot och potatis i små tärningar, koka dem mjuka. Koka inte sönder dem. Koka även ärtorna. Sila av och låt allting rinna av ordentligt. Hacka saltgurkorna och äggen i bitar. Lägg i en bunke, pressa över citron, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt och blanda sedan i majonnäs och dijonsenap. Blanda ordentligt utan att mosa sönder grönsakerna. Smaka av och krydda eventuellt mer. Täck bunken och låt stå i kylen minst i minst 3 timmar innan servering.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Bella
    18/11/2015 at 04:07

    Älskar verkligen detta receptet! Du är så himla duktig på att laga mat! Beundrar din blogg !

    • Reply
      Zeina
      18/11/2015 at 10:05

      ÅH så kul! Tack snälla, värmer att läsa. Kram /Zeina 😀

  • Reply
    Jana
    24/03/2016 at 23:16

    mmm precis så heter det ju i Serbien där jag är ifrån 🙂 ruska salata! ditt recept är jättegott! sen vill jag återigen tacka dig för ett superrecept: ugnspotatisen som man kör smör och buljong över 🙂 hade smör och kycklingfond färdig sådan… godaste potatis ever! slår t o m min mammas:)
    trevlig helg!

    • Reply
      Zeina
      26/03/2016 at 00:17

      Jag tackar så hjärtligt ❤ det glädjer mig jätte mycket att läsa. Tack så jättemycket för att du berättar. Kram fina du

  • Reply
    Emelie
    19/12/2016 at 11:15

    Vad är skillnaden om man skulle ta i ättiksgurka istället? Spelar det stor roll?

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:18

      Hej,

      Det funkar bra med ättiksgurka också

  • Reply
    Lola
    13/05/2017 at 14:18

    Kan man hoppa över dijonsenpaen eller ha något annat istället? Tack för så fina recept Zeina.

    • Reply
      Zeina
      17/05/2017 at 13:49

      Det går jättebra att utesluta det eller att ersätta det med vanlig senap 😀
      Kram /Zeina

    Leave a Reply

    13 − tretton =