Dessert/ Efterrätt/ Iran/ Italien

Saffranspannacotta utan gelatin

Gelatinfri saffranspannacotta inspirerad av den persiska saffransglassen, recept på den hittar du HÄR! Jag smaksätter pannacottan med saffran, lite rosenvatten och toppar med pistagenötter. Ljuvligt gott! Enkel dessert som du gör på ett kick. Du hittar även recept på vaniljpannacotta med hallon HÄR! och chokladpannacotta HÄR!

saffranspannacotta

5 portioner saffranspannacotta
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
0,5 g saffran
1 msk vatten
Garnering:
Pistagenötter

Gör såhär:
Lös upp saffran i 1 msk kokhett vatten och låt stå i 10 min. Blanda sedan saffranet med övriga ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra långsamt i ca 2 min under ständig omrörning. Lägg upp i 5 glas och låt svalna. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar. Garnera med hackade pistagenötter och servera!
saffranspannacotta-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × fyra =