Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Tårta

Saftig morotskaka

Visst är hösten vacker? När luften är sådär härligt frisk och kall, löven börja skifta färg och långsamt falla ner på marken. Underbart! Idag kände jag mig inspirerad av de fina orangefärgade höstlöven och bakade en saftig morotskaka. Jag dekorerade den fint med rosor och spritsade frostingen. Jag skalade även en lime och gjord en ros av skalet. Det blev en vacker morotskaka som förgyllde fikabordet. Recept på morotskakan hittade jag hos Leila Lindholm. 
morotskaka-6

Ca 8-10 bitar morotskaka
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en springform, ca 25 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke, Ställ åt sidan.  Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Sikta de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter och blanda varsamt.
Häll smeten i springormen och baka mitt i ugnen i ca 50 min.  Låt morotskakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen fluffig med en elvisp. Spritsa eller bred över den på morotskakan.
morotskaka-4
morotskaka-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Katarina
    14/10/2016 at 10:19

    Morotskaka är så gott och din ser så fin ut!

  • Reply
    Hatice
    16/05/2017 at 17:08

    Hej har du en större recept på morotskakan ?

    • Reply
      Zeina
      17/05/2017 at 13:47

      Hej,

      Nej det har jag tyvärr inte 🙂

    Leave a Reply

    17 + 17 =