Alkoholfria Drinkar/ Dessert/ Libanesiskt

Sahlab- Varm mjölkdryck

Sahlab är en värmande mjölkdryck som gärna serveras på vintrarna i Mellanöstern. Den påminner om mjölkpuddingen mahalabi i smaken och kan serveras som en dessert. Toppa med kanel, nötter och njut av din sahlab en kall vinterkväll. 
sahlabsahlab

2 koppar sahlab
5 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1 tsk mestaka (orientalisk krydda, kan uteslutas)
Garnering (mixa fritt efter smak):
Kanel
Finhackade pistagenötter
Riven kokos

Gör såhär:
Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, vaniljsocker, mestaka och rosenvatten i en kastrull. Rör om en stund innan du ställer kastrullen på värmen. Ställ sedan kastrullen på spisplattan och koka upp under konstant omrörning. Sänk värmen och låt sjuda långsamt i 2 min under omrörning. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha drinken sötare. Häll upp i glas och garnera med önskad topping. Servera genast.
sahlab-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nora
    26/11/2016 at 20:29

    Salamoaleikom Zeina
    Du e verkligen jätte duktig och otroligt framgångsrik älskar dina recept. Undrar om du vet hur man gör 7bobie den som man säljer i våra hemländer under vintertiden. Med hommos och vete?
    Hoppas du förstår vad jag menar…
    Mvh Nora

  • Leave a Reply

    nitton + femton =