Sahlab- Varm mjölkdryck

Sahlab är en värmande mjölkdryck som gärna serveras på vintrarna i Mellanöstern. Den påminner om mjölkpuddingen mahalabi i smaken och kan serveras som en dessert. Toppa med kanel, nötter och njut av din sahlab en kall vinterkväll. 
sahlabsahlab

2 koppar sahlab
5 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1 tsk mestaka (orientalisk krydda, kan uteslutas)
Garnering (mixa fritt efter smak):
Kanel
Finhackade pistagenötter
Riven kokos

Gör såhär:
Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, vaniljsocker, mestaka och rosenvatten i en kastrull. Rör om en stund innan du ställer kastrullen på värmen. Ställ sedan kastrullen på spisplattan och koka upp under konstant omrörning. Sänk värmen och låt sjuda långsamt i 2 min under omrörning. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha drinken sötare. Häll upp i glas och garnera med önskad topping. Servera genast.
sahlab-3

Join the Conversation

  1. Salamoaleikom Zeina
    Du e verkligen jätte duktig och otroligt framgångsrik älskar dina recept. Undrar om du vet hur man gör 7bobie den som man säljer i våra hemländer under vintertiden. Med hommos och vete?
    Hoppas du förstår vad jag menar…
    Mvh Nora

Lämna ett svar till Nora Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close