Buffé/ Grillat/ Kyckling/ Libanon/ Mezza/ Utvalt

Shish taouk- Kycklingkebab

Shish taouk är smarriga kycklingkebab som grillas på spett. Goda och kryddiga kycklingbitar som blir otroligt möra av marinaden. Låt marineras länge kylen för bäst resultat. Servera med ris eller pitabröd.
Fotor_144215456247965Fotor_144215466377162

6 portioner Shish taouk
5 st kycklingfilé
2 st lökar
2 gröna paprikor
Marinad:
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
5 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl ketchup
1 pressad citron
0,5 dl olivolja
1 msk paprikapulver
0,5 tsk kummin (inte spiskummin)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk kanel
0,5 tsk sju kryddor – recept finns HÄR! om du inte har färdigblandad
Libanesisk vitlökscremé– recept finns HÄR!
Fluffigt ris– recept finns HÄR!
Tzatsiki recept finns HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden, smaka av och krydda/salta eventuellt mer, ställ åt sidan i 15 min. Skär kycklingen, paprika och lök i bitar. Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden, blanda ordentligt. Blanda i paprika och löken, rör om, täck sedan formen och ställ i kylen. Låt stå minst 8 timmar, gärna 12-14 timmar för att få riktigt möra kycklingbitar.

Varva kyckling, paprika och lök på spett, lägg på en ugnsplåt. Pensla med lite av marinaden och låt stå medan du värmer ugnen. Värm ugnen till 250° med grillfunktion på. Ta in plåten mitt i ugnen och låt tillagas i ca 25 min, tillagningstiden varierar beroende på hur stora bitar kycklingarna är. Ta ut och servera genast.
Fotor_144215490470584Fotor_144215482727248Fotor_144215498542333

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Sara
    27/11/2015 at 19:52

    Hejsan zeina ! Jag undrar om kyckling filéerna ska vara kokta innan? Eller ska man lägga den tinade?

    • Reply
      Zeina
      28/11/2015 at 11:19

      Hej hej 🙂 De ska vara tinade och okokta

  • Reply
    Abir salem
    27/06/2016 at 19:59

    Hej, kan man använda trä-grill pinnar i ugnen?

    • Reply
      Zeina
      29/06/2016 at 11:34

      Det kan man absolut göra 😀

  • Reply
    anna
    19/12/2016 at 10:06

    Hej Zeina!

    Igår tog vi fram grillen och brassade på dessa spett (som legat i marinad 24 timmar), alltså, oj vad goda.
    Min man och våra 2 grabbar 10 och 12 älskade också dessa.
    Jag serverade med den underbara vitlökssåsen Toum till, också den första gången jag gjorde, men definitivt inte sista, mannen älskade den, killarna gillade den inte. Till det hela en sallad med granatäpple, supergott verkligen.

    Nu när jag blandat ihop din 7 sorters krydda, så kommer här att provas ännu mer.
    Tack för din fina blogg och din bra recept Zeina!

    Mvh,
    Anna

  • Leave a Reply