Smarrig vegetarisk pastasås

Supersmarrig och lättlagad sås som passar perfekt att servera med pasta!

4 portioner
250 g färska champinjoner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
150 g färsk babyspenat
5 dl grädde (växtbaserad grädde eller vanlig grädde funkar alldeles utmärkt)
Ca 0,5 dl riven parmesanost
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning

Recept på pastasås med kyckling hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, hacka champinjonerna. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök och champinjoner, stek tills champinjonerna slutar väska sig. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och stek lite till. Vänd i tomaterna och stek hastigt nån sekund. Häll över grädde, låt såsen puttra i 15 min utan lock. Blanda i riven parmesanost och spenat. Låt såsen puttra i 3-5 min. Servera med pasta.

Join the Conversation

  1. Gjorde denna nu ikväll, men tillsatte även rivna morrötter till. Huuur gott som helst! du har fantastiska recept!

  2. Maria says:

    Pastan blev en stor favorit för hela familjen. Mina kräsna barn på 4 år ville ha mera och mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close